Kundalini yoga door Ingrid

We leven een druk leven. De maatschappij stelt hoge eisen en de sociale druk is hoog. Alles gaat sneller en sneller, we hebben veel informatie te verwerken en tijd tekort. Stress, vermoeidheid, depressie, slapeloosheid en ziekte zijn vaak voorkomende gevolgen.

Iedereen heeft de capaciteit in zich om hiermee om te gaan. 'Kundalini energie' staat voor de innerlijke bron van levenskracht, creativiteit en bewustzijn die in iedereen aanwezig is, maar vaak ongebruikt of 'slapend' is.

Kundalini yoga biedt de juiste technieken en helpt je je eigen energiebron in jezelf te vinden en te gebruiken. Kundalini yoga is een eeuwenoude yoga, eind jaren 60 vanuit Noord-India naar het Westen gebracht door Yogi Bhajan. De tijd was rijp om deze techniek, die 1000den jaren geheim gehouden was en alleen van meester op leerling werd overgedragen, voor iedereen beschikbaar te maken.

Het is een complete yoga met snelle effecten, een snelle weg naar balans tussen lichaam, geest en ziel. De lessen zijn dynamisch en steeds een afwisseling van inspanning en ontspanning. Er wordt gebruik gemaakt van asanas (lichaamshoudingen), pranayama (ademhalingstechnieken), mudras (handposities), mantras (vibraties van geluid) en meditaties. De aandacht ligt sterk op waarnemen en voelen van je eigen energie en ademhaling.

Kundalini yoga biedt een heleboel voordelen: Je zal je meer en beter kunnen ontspannen in je dagelijkse leven en beter kunnen omgaan met de stress die het met zich meebrengt. Je komt dieper in contact met jezelf en leeft meer vanuit je kern, je kracht. Je krijgt meer energie en komt in balans. Het helpt je bewustzijn te zuiveren van emotionele en mentale patronen, blokkades in jezelf op te ruimen en om te gaan met pijn, angst, stress of frustraties. Je houding zal verbeteren, je spieren worden sterker en je rug flexibel.

Deze yoga heeft een positief effect op je zenuwstelsel en kliersysteem en verbetert de werking van bloedsomloop en organen.

Kundalini yoga kan door iedereen beoefend worden, ongeacht leeftijd, conditie of lichamelijke beperkingen. Iedereen kan meedoen op zijn eigen niveau.

Coach

Ingrid Debert heeft haar opleiding tot kundalini yoga leraar afgerond. Ze heeft een ruime achtergrond in natuurlijk leven en gezondheid onder meer voeding, massage, aromatherapie, healing.

Tijdstip

Wekelijks op

  • dinsdag van 19.00 uur tot 20.30 uur voor groep 1 (behalve tijdens de schoolvakantie)
  • dinsdag van 20.30 uur tot 22.00 uur voor groep 2 (behalve tijdens de schoolvakantie)

De data van alle activiteiten kan je ook vinden in de kalender.

Ruimte

Eik (yogazaal)

Praktisch

Draag

  • losse, gemakkelijke kleding

Breng mee

  • Een dekentje, eventueel een kussentjes om op te zitten en een flesje water

Eet niet te veel of te zwaar vlak voor de les.

Tarief

Voor een introductieles: € 14

Voor de resterende lopende lessen tot de Paasvakantie: contacteer La RiPoSa

Voor de reeks van 11 lessen van na de Paasvakantie tot de zomervakantie: € 154 

Inschrijving

Inschrijven kan je

  • via e-mail naarDit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.
  • via telefoon op 0474 87 42 42

Je inschrijving is definitief na betaling van het volledige bedrag op de volgende rekening BE81 3630 3934 1624 bij ING.