Kinderyoga en tieneryoga

 

Kinderyoga is heel leuk en ontspannend.

Elke les is opgebouwd rond een thema (oerwoud, heksen, seizoenen, dromen, Egypte, circus,...).

Door de speelse oefeningen worden kinderen zich bewust van hun lichaam, ze mogen hun lichaam voelen. Hun lichaam is zoals het is, dat van anderen is anders, zonder oordeel. Ook emoties, gedachten, rust/onrust,... zijn zoals ze zijn. Mogen zijn zoals je bent is voor velen een verademing. Dat te mogen ervaren geeft rust en zelfvertrouwen.

Sommige oefeningen zijn gericht op het afvoeren van spanningen die tijdens de dag zijn opgebouwd. Zo leren kinderen minder een speelbal te zijn van wat er op hen afkomt. Andere oefeningen bevorderen de concentratie en het evenwicht of stimuleren de coördinatie tussen de linker- en rechterhersenhelft. Deze oefeningen bevorderen het emotionele evenwicht en verhogen het welbevinden. Bovendien vinden kinderen met leerproblemen in deze oefeningen extra ondersteuning.

Na de actieve oefeningen doen we een korte massage en een relaxatieoefening waarbij de kinderen even diepe rust kunnen ervaren.

Het geheel van oefeningen, massage en relaxatie heeft een positief effect op klieren, organen, het zenuwstelsel en het immuunsysteem. Wat op zich al een reden genoeg is om aan yoga te doen.

We sluiten af met een yogatekening (hiervoor hoef je echt niet mooi te kunnen tekenen!). Het tekenen helpt kinderen om voeling te krijgen met hun rijke innerlijke wereld en om thuis te komen bij zichzelf.

 

Tijdens de lesjes leren kinderen rust te vinden bij zichzelf en in hun eigen kracht te staan, zodat  ze beter opgewassen zijn tegen de eisen die deze hectische maatschappij hen stelt.

Coach

Eva is altijd al geïnteresseerd geweest in groei en ontwikkeling. Van daaruit volgde ze een opleiding gezinswetenschappen. Omdat ze graag met kinderen werkt ging ze op zoek naar een manier om kinderen te ondersteunen in hun groeiproces en kwam ze uit bij kinderyoga. Na de opleiding kinderyogadocent was ze zo geboeid dat ze ook de opleidingen individuele kinderyoga en yoga voor tieners ging volgen.. Om haar eigen ontwikkeling te ondersteunen volgt ze een 4-jarige opleiding tot yogadocent voor volwassenen en volgt ze regelmatig bijscholingen. Met veel plezier geeft ze sinds enkele jaren wekelijks kinderyogalesjes.

“Het is zo fijn om kinderen te helpen rust in zichzelf te vinden, ik geniet van elk lesje”, aldus Eva.

 

Tijdstip

Deze lessen gaan wekelijks door op woensdagnamiddag van

  • 14.00 uur tot 15.00 uur voor kinderen van 5 tot 11 jaar
  • 15.15 uur tot 16.15 uur voor tieners van 12 tot 18 jaar

De data van deze les kan je ook vinden in de kalender.

Ruimte

Yogaruimte

Praktisch

Draag

  • losse, gemakkelijke kleding

Breng mee

  • Een grote handdoek om op je matje te leggen

Tarief

Voor de resterende lopende lessen tot de Paasvakantie: contacteer La RiPoSa

Voor de reeks van 11 lessen van na de Paasvakantie tot de zomervakantie: € 110. 

Inschrijving

Minimaal 6 kinderen, maximaal 10 kinderen

Inschrijven kan je

  • via e-mail naar Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.
  • via telefoon op 0474 87 42 42

Je inschrijving is definitief na betaling van het volledige bedrag op de volgende rekening BE81 3630 3934 1624 bij ING.